Cursus edelsmeden

De cursussen/workshops worden gegeven in groepen van maximaal 5 personen. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden.

 

Basiscursus

U leert de basisprincipes van het edelsmeden. Tijdens de eerste les ontvangt u een cursusboekje en wat "verbruiksmateriaal" als figuurzaagjes, schuurpapier en verschillende soorten (zilver)soldeer. Dit is bij het cursusgeld inbegrepen. U kunt tijdens de les tevens verschillende materialen (welke u voor uw ontwerp wenst te gebruiken) aanschaffen. Aanvullende materialen kunnen in de loop van de cursus worden bijbesteld.

U heeft tijdens iedere les een (speciale) figuurzaagbeugel en een platte vijl nodig. Desgewenst kunt u deze via het atelier bestellen. Kosten € 55,-.

Zelf meenemen:

- tekenmateriaal (watervaste, dunne viltstift, potlood, papier)

- liniaal, driehoek

- eventueel gereedschap

 

Vervolgcursus

Er wordt dieper ingegaan op de technieken, materialen en mogelijkheden. Iedere deelnemer werkt op zijn/haar eigen niveau (waar nodig onder begeleiding) verder. In de vervolgcursus kan ook een steen worden geslepen, die daarna in een sieraad kan worden verwerkt.

 

Workshop

Bij een workshop kan de tijd en inhoud naar wens in overleg worden ingevuld.

 

Wanneer

Het is mogelijk om zowel overdag als 's avonds cursussen en workshops edelsmeden te volgen bij Bert Verkleij. Deze cursussen en workshops worden gegeven in een atelier nabij Rotterdam.

 

Kosten

Het lesgeld bedraagt € 200,- (inclusief 21 % BTW) voor 10 lessen van ieder 2,5 uur.

 

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie of om u aan te melden voor een cursus/workshop kunt u vrijblijvend contact opnemen met het atelier.

 

U kunt ook kijken op Instagram: Edelsmidonline